Jumestuskunstnik Lana Vallo kirjutab fotomeigist

| Posted in , , , | Posted on

Lana Vallo on tuntud ja tunnustatud jumestuskunstnik. .


Palusin Lanal kirjutada fotomeigist ning miks ja kuidas seda teha.



Fotostuudio  Fotopesa Tallinnas, fotomeik
Fotomeik

FOTOMEIK.

Üldjuhul on inimesele alati oluline, milline ta fotol välja näeb. Kuna kaamerad on muutunud  aina tundlikumaks, on ka fotomeik läinud aja jooksul üha loomulikumaks. Fotomeik on olemuselt siiski pisut tugevam kuna fotol jääb tulemus umbes 50% õrnem. Eriti must-valge foto puhul, kus värv kaotab tähenduse ning oluliseks muutuvad heledus ja tumedus. Fotomeik on suures osas ka korrektuurmeik. Soovitan alati mõelda jumestusele, kui on tulemas etteplaneeritud pildistamine.


Soovitused:





1. Fotomeigi üks tähtsamatest osadest on korralik ja ühtlane näopõhi. Fotol võib jumestuskreem olla katvam ja paksem, et peita võimalikud näovead.

2. Korrektiivjumestuses, kus on vaja muuta näokuju, või peitvas jumestuses, kus on vaja peita punetusi või ebaühtlasi näopiirkondi, ei tohi samuti näha mingeid värvierinevusi ega paksu värvikihti, mis muudab näo maskiks.

3. Ühistel piltidel peaks näopõhi olema kõigil piltidel olevatel inimestel sarnane, mehed kaasaarvatud, muidu muutub nende vaheline kontrast väga suureks. 

4. Fotomeigis ei tohi unustada käsi, kaela, kõrvu ja dekolteed.

5. Nägu peaks pildistamisel olema modelleeritud, selleks kasuta eri värve näo keskel ja näo välispiiridel, muidu jääb lame tulemus.

6. Midagi ei torka rohkem halvas mõttes silma, kui halb hajutamistehnika. Nii et hajuta niikaua, kuni pole näha ühtegi aimatavat joont.

7. Kujuta ette vertikaalseid jooni, mis läbivad silmade keskpunkte, näokuju modelleerimine tumedate varjuvärvidega peab jääma 



väljapoole neid jooni, ruuž kaasa arvatud.






8. Puuder on fotomeigis väga tähtis. Puuderdamata nahk jätab pildil rasvase läike.

9. Silmameigis peab ettevaatlik olema tugeva pärlmutri sisaldusega värvidega. Kui kasutad pärlmutter värve, kasuta neid mattide toonide all. Kindlasti väldi pärlmutter varjuvärve.

10. Silmameigi värvitoonid peaksid harmoniseeruma riietuse tooniga. Alati on paremad pehmed varjundi erinevused riiete ja meigi värvide vahel, kui täpselt toon-toonides tehtud.

11. Lainer rõhutab suurepäraselt  silmi ja ripsmepiiri, aga joon peab olema väga puhas ja imepeenike.

12. Ripsmed ei tohiks olla kokku kleepunud, peale ripsmetušši pealekandmist kammi ripsmed läbi.

Selleks, et tagada laitmatu tulemus ja ka lihtsustada fotograafi tööd järeltöötluses, soovitan kasutada pildistamisel professionaalse jumestaja teenust, kellel alati kõik vajalikud vahendid käepärast ja kes oskab arvestada pildistamise ja inimese eripäraga ja teostada jumestust kõrgel professionaalsel tasemel.


Ps: kui tellid jumestuse fotostuudiosse siis tule jumestusele kindlasti ilma väikeste lasteta ( alla 7a) ja organiseeri nii, et lapsed jõuaksid stuudiosse pildistamise ajaks.

Lana Vallo meigistuudio tegemiste ja pakutavate teenustega saad tutvuda http://www.make-up.ee/et/ 

Comments Posted ( 0 )

Postita kommentaar