Reaalsed ja ebareaalsed lootused fotosessioonil

| Posted in , , , | Posted on

Lisaks olulistele nõuannetele meie kodulehel  kirjutan siia mõned soovitused veel, millele võiks mõelda enne pildistamist. Et ootused pildistamisele oleksid reaalsed toon välja mõned populaarsed, kuid ajakulukad fotolavastused ja loodan et see postitus aitab teil teha reaalseid ja teostatavaid plaane. 


Meil on hästi palju vahvaid teemasid kodulehe galeriides ja siinsamas blogis. Mõned neist on kiiremini teostatavad mõned võtavad üsna kopsaka aja sessioonist. Pildistama tulles ja kliendiehte täites püüa lähtuda sellest, et  sa oma valikut tehes ei seaks eesmärgiks üle 1 pika lavastuse ühe sessiooni jooksul. Keerulised pildid on laste jaoks ka üsna väsitavad ja isegi kui ajaliselt jõuab, ei ole hea mõte neid mitu tükki ühele sessioonile planeerida.
30 minuti sessioonil on parima lõpptulemuse saamiseks  parem  lausa vältida  ajamahukaid lavastusi. 


Annole meeldib keerulisi pilte teha ja huvitav kuid keeruline valgusskeem. Mis aga on keeruline, võtab kindlasti ka rohkem aega. Siin teile mõned näited piltidest millele peaks arvestama sessioonist vähemalt 15-20 minutit. ( siit ka põhjus miks 30 minuti sessioonil peaks neid teemasid vältima)


Parimad pildid  ja rahulolu tulemusega saavutad just omades realistlike ootuseid ja järgides ka kõiki teisi nõuandeid. 

1. Väga lahe ja müstiline helendav kuul- keskmine ajakulu sessioonist ca 15 - 20 minutit 

lapseootel- helendava kuuliga

2, Liikuva valgusvooga latern, ajakulu sessioonist ca 15- 20 minutit. 
lapseootel valgusvooga pilt

3. Säraküünla pilt-  ajakulu sessioonist ca 20 min. See on pilt mis vajab väga väga palju katsetamist ja õnnestunud kaadreid tuleb pika katsetamise peale vaid mõni. 



 4. Laternaga pilt- ajakulu sessioonist ca 15 min
laternaga fotostuudios
5. pildid peegelpinnal ajakulu vähemalt 15 minutit  

neiu peegelduval pinnal
beebi peeglil

 6. lendlevad suled ca 15 min pildistamine + 5 minutit järelkoristus - taas üks teema kus katsetada tuleb palju ja häid pilte ( loe- suled on õiges kohas) tuleb lõpuks üsna vähe.

lendlevad suled
7. Pesupäeva lavastus. Seti üles seadmine + pildistamine - ajakulu vähemalt 15 min
pesupäev fotostuudios




 Aga loomulikult on ka pilte mille tegemine ei võta nii palju aega. Näiteks laste pildid toredate korvide ja  mänguasjadega, pildid kiigel, ema-lapse, isa-lapse pildid, portreefotod jne jne


mõned näited ka vähem ajamahukatest piltidest


  

poiss emaga








Kõige rohkem aga sõltub heade piltide õnnestumine just laste tujust ja vanemate meelestatusest stuudios. Hästi mõnus laste vanus  pildistamiseks on 6- 11 elukuul ja  ei tasu sugugi üllatuda kui beebina musternaeratajana stuudios käitunud laps, 1,5a enamuse ajast sessioonil oma iseloomu ja mina kehtestab, lihtsalt vanus on selline. Küll aja möödudes ja lapse sirgudes saab pisikesest iseloomukehtestajast jälle naeratav modell.

Comments Posted ( 0 )

Postita kommentaar