Photoshopi õpetus- kuidas selekteerida objekt ja tõsta teisele taustale

| Posted in , , | Posted on

Proovin aegamööda luua korraliku Photoshopi õpetuste kogu. Kuna see kõik on ka minu jaoks üsna uus, siis loodan tasapisi minna järjest keerulisemate õpetuste juurde alustades siiski millestki väga lihtsast.

Photoshopi õpetus:

Kuidas lihtsalt selekteerida pilt ja tõsta ühelt taustalt teisele. 

 ava sobiv pilt ja sobiv taust fotoshopis.
minu valitud taust ja pilt
Selekteeri pildil kogu taust. (selline lahendus sobib väga ühtlase ja eristuva tausta puhul) tööriistaga magic wand. Pane tähele et ma ei selekteeri tööriistaga mitte objekti vaid ühtlast tausta.

Et selekteerida mitmeid erinevaid teineteisega mitte kokku puutuvaid tausta osi, hoia all shift klahvi, see lisab magic wand tööriistale juurde + märgi  ja nii saad järjest aktiivseks klikkida kõik vajalikud osad.  Alt klahvi all hoides tuleb - (miinus) millega saab selektsiooni jälle vähemaks võtta.

    Nüüd on mul   selekteeritud valge taust. Soov on aga  selekteerida objekt, seega võta select, valides select inverse või tee seda lühikombinatsiooniga (ctrl+shift+i)

selekt inverse
Tee pildist koopia ( ctrl+j) 
   Nüüd on sul selekteeritud objekt tühjal taustal. (sa esialgu näed küll valgel taustal - kuna alumine pilt paistab alt. Kui soovid laierit näha tühjal taustal võta alumise laieri eest ära silm.)

    Selleks, et pilti oleks hea uuele valitud taustale sikutada, kliki parema klahviga pildi pealkirjal ja vali move  to new window.
   Hoia all ctrl klahvi all ja sikuta hiirega oma kujutis uuele taustale.

     Kui taust on täpselt sobiva suurusega siis pole muud kui aseta kujutis uuel taustal endale meeldivasse kohta.
Enamasti tuleb siiski pilti vähendada. Selleks tee pilt aktiivseks (ctrl+t) ja vali kindlasti ülevalt ka keti kujutis ( siis ei muutu pildi kahandades külgede vahekord). 

  Nüüd sikuta pilt endale nurgast kinni võttes sobivasse mõõtu ja kliki ülaäärel olevat linnukest. 

Kui kujutis on paigas, siis flatten image ja ongi valmis.

Nöörid kustutasin parajaks ja talla alt võtsin varju ära laier maski abil – aga sellest juba järgmises õpetuses pikemalt.

   Kriitikat ja kommentaare ootan õpetuse kirjelduse ja võimalike vigade osas. Niisama modelli kommenteerimine ei ole töötlusruubriigis kohane.

Comments Posted ( 0 )

Postita kommentaar